0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید

ثروتمندترین افراد جهان درباره بیت کوین، ارزهای دیجیتال و بلاک چین چه می‌گویند؟

در دهه‌ی گذشته، بلاک‌ چین، بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، در همه حوزه‌ها از جمله بانکداری، صندوق پوشش ریسک، امور قضایی، بهداشت، املاک و … دستی برده‌اند. فناوری بلاک چین و دیگر ارزهای دیجیتال برای ایجاد انقلاب در بسیاری از صنایع وارد عرصه شده‌اند، اما در مقطع فعلی هنوز در ابتدای راه قرار دارند.

با وجود شور و اشتیاق زیاد پیرامون ارزهای دیجیتال و ظرفیت تکنولوژیکی بلاک چین برای دگرگونی دنیا، بسیاری از ثروتمندترین افراد جهان نظرات متفاوتی را درباره این فناوری مطرح کرده‌اند.

برای مثال، برخی از میلیاردرها، نظیر وارن بافت (Warren Buffet)، منتقد پر و پا قرص بیت کوین هستند و بعضی دیگر مثل تیم دریپر (Tim Draper)، طرفدار دو آتشه آن.

بافت در سال ۲۰۱۸، پیش‌بینی کرد که بیت کوین سرانجام بدی خواهد داشت. از طرف دیگر، دیگر ثروتمندانی مانند تیم دریپر، مایکل نووگراتز (Michael Novogratz) و دیوید مارکوس (David Marcus)، دیدگاه صعودی و مثبت خود درباره ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین را در طی این سال‌ها حفظ کرده‌اند.

وب‌سایت کوین‌تلگراف در مقاله جدید خود، نظرات ثروتمندترین افراد جهان درباره ارزهای دیجیتال و بلاک چین را گردآوری کرده است.

جف بزوس

جف بزوس (Jeff Bezos) بر اساس لیست مجله فوربز ثروتمندترین مرد دنیا، با سرمایه‌ای به ارزش ۱۳۰ میلیارد دلار است. بارها و بارها شایعه شده است که موسس سایت آمازون (Amazon)، این غولِ تجارت الکترونیک، در بیت کوین سرمایه‌گذاری کرده است. به‌علاوه، مدیرعامل صرافی بایننس (Binance)، چانگ‌پنگ ژائو در اظهارنظری گفته است که انتظار دارد وب‌سایت آمازون با پذیرش بیت کوین، تسریع‌کننده جهش بعدی بیت کوین باشد.

هرچند که هیچ‌کدام از این شایعات تأیید نشده است، آمازون نیز هرگونه برنامه‌ای برای پذیرفتن بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال را رد کرده است. شرکت آمازون تنها در زمینه توسعه بلاک چین فعالیت خوبی دارد.

بیل گیتس

بیل گیتس (Bill Gates) با سرمایه‌ای به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار، مدت‌هاست در بین ثروتمندترین‌های جهان عرض اندام می‌کند. در سال ۲۰۱۴، گیتس نسبت به بیت کوین علاقه نشان داد. او در مصاحبه‌ای با نشریه بلومبرگ (Bloomberg) گفت که بیت کوین از دیگر ارزهای دنیا بهتر است. وی بعدها اظهارات خود را پس گرفت و عنوان کرد که ناشناس بودنِ ارزهای دیجیتال، ویژگی خوبی برای تراکنش‌ها نیست.

علاوه بر این، گیتس طی مصاحبه‌ای با شبکه CNBC در سال ۲۰۱۸، گفت:

بیت کوین و ICOها کاملاً سفته‌بازی هستند.

با این حال، او هم مانند دیگر منتقدان، حساب بلاک چین و ارزهای دیجیتال را از یکدیگر جدا کرد و گفت که این فناوری ویژگی‌های مثبت خودش را دارد.

وارن بافت

بافت منتقد دیرین بیت کوین و ارزهای دیجیتال است. او در سال ۲۰۱۸ بیت کوین را «سراب» و حتی «مرگ موش» خواند و گفت که نمی‌توان آن را یک «ارز» نامید.

با این حال، مدیرعامل ترون (Tron)، جاستین سان (Justin Sun) چندی پیش اظهار داشت که بافت از تکنولوژی‌های جدید استقبال می‌کند. این اظهارات پس از ضیافت ناهار سان با پیشگوی اوماها (لقب وارن بافت)، در حالی که مدیرعامل جوان سعی داشت پتانسیل ارزها را برای بافت توضیح دهد، عنوان شد.

گرچه بافت مقداری ترون را به عنوان هدیه از سان پذیرفت، اما اظهار کرد که هیچ ارز دیجیتالی ندارد و افزود از آنجایی که ارزش آن‌ها صفر است، هیچگاه ارز دیجیتال نخواهد خرید.

برنارد آرنالت

امپراتوری تجاری وی شامل بیش از ۷۰ برند از جمله سِفورا (Sephora) و لویی ویتون (Louis Vuitton) می‌شود. نام برنارد آرنالت (Bernard Arnault) با خرید امتیاز برند کریستین دیور (Christian Dior) در سال ۱۹۸۵ بین ثروتمندترین‌های جهان ظاهر شد. بر اساس گزارش فوربز، از آن پس برندهای لوکس وی گسترش یافت و در سال ۲۰۱۸ نیز شاهد اوج دوران فروش برندهای آرنالت بودیم.

اگرچه اظهارنظر رسمی از جانب آرنالت در مورد بیت کوین و یا فناوری بلاک چین موجود نیست، اما گزارشات حاکی از آن است که این میلیاردر سال گذشته با مایکروسافت آژور و شرکت کانسنسیس (ConsenSys) برای توسعه یک پلتفرم بلاک چین که محصولات تولید شده توسط LVMH را ردیابی کند، تفاهم همکاری امضا کرده است.

شایعاتی نیز در خصوص شراکت او در یک پروژه بلژیکی حوزه ارزهای دیجیتال به نام اَبسیکس بلژیک (Abesix Belgique) وجود دارد. آرنالت این ادعاها را رد کرده است.

لری الیسون

لری الیسون (Larry Ellison) یکی از بنیان‌گذاران اوراکل (Oracle)، با سرمایه‌ای به ارزش ۵۰ میلیارد دلار به عنوان هفتمین مرد ثروتمند جهان در لیست ما جای گرفته است. او از معدود میلیاردرهایی است که خیلی صریح در مورد بیت کوین صحبت و نکات مثبتی در مورد شایستگی‌های تکنولوژی بلاک چین مطرح کرده است.

در مقاله‌ای از بیزینس اینسایدر (Business Insider) در سال ۲۰۱۷، به نقل از الیسون عنوان شد که بلاک چین‌ها اغلب زیر سایه بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال شناخته می‌شوند. در بخشی از این مقاله می‌خوانیم:

شرکت‌ها بیش از پیش، در بخش‌هایی به جز امور مالی، در حال استفاده از فناوری بلاک چین هستند تا از آن به عنوان جایگزینی برای شیوه‌های قدیمی احراز هویت در قانون، املاک و حمل و نقل استفاده کنند.

مارک زاکربرگ

پس از برنامه جنجالی فیس‌بوک در ارتباط با عرضه استیبل کوین (ارز دیجیتال باثبات) لیبرا (Libra)، بسیاری از افراد ابراز نگرانی کردند که اگر تمام کاربران فیسبوک، لیبرا را به عنوان ارز بپذیرند، اکثر ارزهای رایج (فیات) دنیا در معرض خطر قرار می‌گیرند.

درحالی که ناظران نگران این بودند که آیا تهدید لیبرا شامل بیت کوین هم می‌شود یا خیر، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، اعلام کرد:

وقتی ما کارهایی انجام می‌دهیم که برای جامعه بسیار حساس هستند، در واقع می‌خواهیم دوره‌ای داشته باشیم که بتوانیم در مورد آنها صحبت کنیم، با مردم مشورت کنیم و از آنها بازخورد بگیریم تا قبل از آنکه تصمیم نهایی را اتخاذ کنیم، [بتوانیم] مشکلات را رفع کنیم.

زاکربرگ از سال ۲۰۱۸، در مورد فناوری بلاک چین موضع مثبتی داشته است. او می‌گوید:

تکنولوژی قدرتمندِ پشتِ بیت کوین در آینده می‌تواند به بهتر شدن فیس‌بوک کمک کند.

مایکل بلومبرگ

مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg) جدا از اینکه در لیست ۱۰ ثروتمند برتر دنیا قرار دارد، در حال حاضر کاندیدای ریاست جمهوری حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایالات متحده نیز هست.

بر خلاف دیگر سیاستمداران عالی رتبه، از جمله رییس جمهور آمریکا دونالد ترامپ (Donald Trump)، که در مورد بیت کوین و لیبرای فیسبوک نظراتی منفی منتشر کرده بود، بلومبرگ نگرش‌های مثبتی در خصوص ارزهای دیجیتال و تکنولوژی بلاک چین از خود نشان داده است.

بلومبرگ در این باره گفته است:

بازار ارزهای دیجیتال به بازاری به ارزش صدها میلیارد دلار تبدیل شده‌ است، اما نظارت مراجع قانون‌گذار بر آنها همچنان ناقص و توسعه نیافته است. با وجود همه‌ی ظرفیت‌های بلاک چین، بیت کوین، و عرضه اولیه سکه، درباره آن‌ها تبلیغات اغراق‌آمیز، کلاهبرداری و موارد مجرمانه هم وجود دارد.

بلومبرگ، شهردار سابق نیویورک، همچنین ارزهای دیجیتال را به عنوان کلاسی از دارایی به رسمیت شناخته و آن‌ها را در سیاست‌های کمپین تبلیغاتی خود گنجانده است. به گفته او، برنامه‌هایش سبب محافظت از مشتریان در برابر کلاهبرداری‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال می‌شود.